Vad krävs för att komma igång?


För att lyckas bra med en KNX-installation både utifrån lösning och ekonomi så rekommenderar vi att man läser på ordentligt och även går utbildningar.


Man hittar mycket info redan här på KNX Swedens hemsida.

Om man klickar på ”My KNX” upp till höger så länkas man vidare till ny sida där man hittar utbildningen ”KNX eCampus”. Denna interaktiva och webbaserade grundutbildning ger en bra inblick i vad detta handlar om.

Utbildningen är dessutom helt kostnadsfri så det enda man behöver investera i är sin egen tid.


För att komma igång med själva utbildningen måste man skapa ett konto på My KNX. När man gjort detta kan man köra igång. Utbildning kan göras i etapper och när man är klar får man en rabattkupong på 140 Euro som man kan använda för att köpa sin ETS5 Lite licens. Det enda man måste bekosta för att göra sitt första KNX projekt är en dongel som kostar 60 Euro. Detta är samma dongel som man använder om man senare vill uppgradera sig till fullversionen av programmet, ETS5 Professional.


När man testat KNX några gånger med denna Lite version av programvaran bör man gå nästa steg som är en licensieringsutbildning. På denna får man en riktigt grundlig genomgång på alla delar av KNX systemet. På slutet av denna utbildning gör man två prov, ett teoretiskt och ett praktiskt. Om man klarar dessa får man en fint certifikat och blir en så kallad KNX Partner. Alla KNX Partners finns att hitta på www.knx.org under ”Gemenskap” och ”Partner”. Denna certifieringsutbildning finns på flera ställen, titta under fliken ”Utbildning” här intill.


För att bli ännu duktigare inom KNX rekommenderar vi att ta kontakt med de olika leverantörerna och be dem informera om sina produkter. De flesta har dessutom återkommande utbildningar på sina produktsortiment.


När man väl utbildat sig behöver man kontinuerligt hålla igång sin KNX kunskap och därmed utvecklas vidare. Man behöver med andra ord så brett som möjligt marknadsföra sin kunskap och ett sätt att göra detta på är att bli medlem i KNX Sweden. Unde fliken ”Vi kan KNX” får Intresse- och Företagsmedlemmar möjligeten att berätta om sig själv, sitt företag, vad man abetar med och även visa upp sina referensprojekt. Detta har i flera fall snabbt gett frukt eftersom denna sida ofta besöks av dem som vill komma i kontakt med företag/personer som besitter KNX kunskap.


Formen Företagsmedlem är helt ny (oktober 2016) och här ser vi idag ett förslag på hur det kan se ut.


Har du några frågor är kontakten med KNX Sweden bara ett telefonsamtal eller mail bort. Kontaktuppgifterna till kansliet finns längst ner på varje sida och alla Huvudmedlemmar hittas lättast under fliken ”KNX Sweden / Huvudmedlemmar”.


Kansli/support

Marcus Karlsson

0734-330250

Info@knx.seKontakt information                                             

Kansli                                                                             

KNX SWEDEN                                                                                     

c/o Tekniska Byrån

Storgatan 25C, 574 31 Vetlanda
                                                                          Integritets policy