Vad skiljer mot en omodern elinstallation?

Projektering

Den moderna elinstallationen är både enklare och snabbare att projektera.

Detta tack vare att kabelinstallationen blir enklare med den fria topologin för busskabeln och de raka anslutningarna från centralen till alla anslutningspunkter. Med busskabeln syr man enkelt och snabbt ihop alla symboler för tryckknappar, istället för att behöva definiera kron, trapp och hålla rätt på alla antalet ledare. Detta ger en renare ritningar som är både lättare att konstrurera och även lättare att jobba efter ute på bygget.


Installation

Topologin på busskabeln är fri vilket innebär att den kan förläggas med struktur som stjärna, linje eller träd. Helt beroende på hur framkomligheten i fastigheten. Anslutningen av produkterna är standardiserad och sker med röd/svarta anslutningplintar.


Eftersom inga vanliga strömbrytare används behöver man inte ha koll på antal trådar för kron-, trapp- och korsbrytare etc. Nu sker matningarna till alla förbrukare direkt från centralen istället. Dessa kan med fördel grupperas med flera tändtrådar i samma rör. Detta kan öka antalet meter rör, men minskar antalet kopplingsdosor och gör själva installationen mer lättjobbad.


Enkelt att ändra

Att ändra i en omodern installation innebär att man alltid måste påverka installationen i sig. Ofta medför detta utanpåliggande installation för att om möjligt kunna få till stånd den önskade funktionen.


Tack vare att moderna elinstallationer är annorlunda uppbyggda och driftsätts via datorer och mobila enheter kan kundapassningar göras på ett snabbt, enkelt och smidigt sätt. Man ansluter exempelvis datorn till anläggningen och ändrar parametrarna för de önskade produkterna och laddar ner de nya funktionerna. Detta helt utan att påverka installationen i sig.


I många fall kan kunden också själv påverka funktioner.

Exempelvis ändra och spara sina ljusscener. I vår moderna elinstallation har vi (i knappen vid ytterdörren) lagt till en ”Släck Allt” funktion samt att kunden själv kan ställa in vilka lampor som ska tändas när dom trycker på knappen ”Kom Hem”
Kansli/support

Marcus Karlsson

0734-330250

Info@knx.seKontakt information                                             

Kansli                                                                             

KNX SWEDEN                                                                                     

c/o Tekniska Byrån

Storgatan 25C, 574 31 Vetlanda
                                                                          Integritets policy